Előfizetői tartalom

Itt a Fidesz nagy terve! - Megment minket?

A 21-22 százalékos egykulcsos adónál ma már alacsonyabbat kell bevezetni a régiós versenytársak helyzete miatt - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a hétvégén, és ezzel újra megindította az egykulcsos adókról szóló örök vitát. Vajon jó-e az egykulcsos adó? Ha igen, mire? Az alábbiakban összefoglaljuk, mit tudhatunk jelenleg a kérdésről.

Egy kis fogalomhatározó. Az egykulcsos adó végletes formája a teljesen lineáris adó, amiben semmilyen kedvezmény nem érvényesíthető. Nincsenek levonások, nem számít az adóalany illetve a házastárs jövedelemszintje sem, nem veszi figyelembe a gyerekek számát, a megtakarítási tevékenységet stb. - a jövedelem teljesen homogén az adó szempontjából. Ilyen adó jelenleg nincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés