Előfizetői tartalom

Sokkterápia és IMF-hitel után - mi jön most?

A magyar gazdaság megúszta az árfolyamválságot, stabil maradt a bankrendszere, és még az államcsőd is elkerülte. A mély recesszió, a külső források elapadása és az eladósodás korrekciója viszont kemény megpróbáltatást jelent az országnak. A helyzet kezelésére egyes szakértők, politikusok a költségvetési hiány növelését, mások a szigorú fiskális politika folytatását javasolják. Az alábbiakban ezt a vitát próbálom meg kicsit kifejteni, és láthatjuk majd, hogy meglehetősen elkeserítő a kép a magyar gazdaság mozgásterét illetően.

Magyarország a válság leginkább turbulens szakaszának átvészelése után tulajdonképpen újra ugyanazzal a kihívással néz szembe, mint előtte: fenntartható adósságpályát kell biztosítani. Még az év elején, a márciusi krízis előtt írtunk arról, hogy ez nem is olyan egyszerű. Az akkor jósolt sokkterápia és új IMF-hitel tulajdonképpen félig megvalósult. Az évesítve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés