Előfizetői tartalom

Mit kellene tenni az egészségügyben? Nyomasztó kérdések és válaszok

Szembeötlően nagy egyetértés volt tapasztalható a szakértők körében (közgazdászok, egészségpolitikai szakértők, iparági szereplők) több fontos, a magyarországi egészségügyi rendszert érintő kérdésben az Ybl Klub konferenciáján. A "Hatékonyabb egészségügy = erősebb gazdaság" című rendezvény előadói többször is nyomatékosították, hogy Magyarországon az államnak többet kell költenie az egészségügyre. A résztvevők ugyanakkor azt is kiemelték: legalább ennyire fontos, hogy a többletforrás miként hasznosul. A konferencia alapján azt mondhatjuk, hogy a szakmai körökben egyre elfogadottabbá válik az a nézet, hogy a magyar állam jelenleg keveset költ az egészségügyre, és a rendszer javítására sokak szerint csak egy átfogó, hosszú távú stratégia jelenthet megoldást.

Helyzetkép: szomorú valóság? A felszólalók többsége arra hívta fel a figyelmet, hogy vannak még hatékonyságbeli tartalékok a rendszerben. Kiemelték: önmagában nem elég, ha "több pénzt rakunk" a rendszerbe, az erőforrások felhasználásának hatékonysága is rendkívül fontos kérdés. (Lantos Csaba, az Ybl Klub egyik alapítója, a beszélgetés egyik moderátora a konferencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés