Előfizetői tartalom

Ezek miatt megremeghet idén a régió

A globális befektetői hangulat alakulása, az eurózóna gazdasági pályája és államadósság-problémája, továbbá a saját országuk gazdasági pályája - ez a három téma lehet a legnagyobb hatással 2010-ben a kelet-közép-európai régió országainak eszközáraira. A dobogóra persze könnyen felférhetne még az is, hogy hogyan haladnak a nemzetközi hitelprogramok, az euróbevezetési törekvésekben milyen bejelentések lesznek, illetve belpolitikai fejlemények is alaposan rányomhatják majd a bélyegüket az árakra. Egy biztos: az eddigieknél is nagyobb hatású lehet majd a befektetőknek az a magatartása, hogy az országokat a kockázatosságuk alapján különböztetik meg. Szerencsénkre Magyarország egy kulcsfontosságú területen (költségvetési fegyelem, végrehajtott kiigazítás mértéke) kezd egyre kedvezőbb megítélés alá esni. Elbízni magunkat azonban semmi ok, elég csak arra gondolnunk, hogy a térség legnagyobb külső- és államadósság rátájával rendelkezünk.

Főbb globális hatások. Jó hangulatban indult az év Amint az oly sokszor elhangzott már, idén is igaz lesz, hogy a térségi eszközpiacokra (itt most elsősorban a magyar, cseh, lengyel és román eszközárakra gondolunk) az egyik legnagyobb hatással a globális befektetői hangulat, a kockázati étvágy alakulása lehet. Amint karácsonykor már rámutattunk és azóta is igaz, a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés