Előfizetői tartalom

Tíz hónapos rekord az USA-ban - Megint nagyon pesszimisták a fogyasztók

Portfolio
A várakozásokkal ellentétben nem csökkent, hanem nőtt az amerikai fogyasztók pesszimizmusa - derül ki a Conference Board februári felméréséből. A szervezet havi rendszerességgel közzétett fogyasztói bizalmi indexének értéke 55.9 pontról 46.0 pontra (tízhónapos mélypontra) csökkent, míg az elemzők 55.0 pont körüli értékre számítottak.

A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek nem csak a jelenlegi helyzetet, hanem a kilátásokat is sokkal rosszabbnak ítélték meg, mint egy hónappal korábban (a jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex értéke 25.2 pontról 19.4 pontra, a várakozási alindex értéke pedig 77.3 pontról 63.8 pontra csökkent). A Conference Board fogyasztói bizalmi indexéről azt kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés