Előfizetői tartalom

Robban az acélár: senki sem ússza meg

Portfolio
Komoly változás következett be a héten a vasérc értékesítések menetében, miután a legnagyobb bányászati társaságok, illetve acélipari vállalatok megegyeztek egymással a korábbi - több mint negyven évig alkalmazott - árazási metódus megreformálásában. A változás komoly áremelkedést hozhat számos ágazatban - olvasható az FT-n.

A több mint negyven évig alkalmazott árazási struktúra alapvetően egy teljes évre határozta meg a nyersagyag árát, amelynél a benchmark ár általában az év elején köttetett egyik nagyobb (első) ügylet alapján került meghatározásra az ipari szereplők között. Ez a negyven évig működő rendszer tört részint tavaly, amikor is a japán és a kínai acélgyártók nem akartak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés