Előfizetői tartalom

Megrótták az EKB-t, Simor megköszönte a Fidesz-képviselőnek

Nem lehet tudni, hogy valóban született-e és pontosan milyen tartalmú megállapodás a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az Európai Központi Bank (EKB) között a magyar bankrendszer likviditásának növelése érdekében, de azt Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője jelezte a Portfolio.hu-nak, hogy Simor András MNB-elnök köszönetet mondott neki egy európai parlamenti határozat tartalmáért. A képviselő asszonyt azt követően kerestük meg, hogy piaci értesülés szerint született egy likviditásfokozó megállapodás az EKB és a magyar, illetve a lengyel jegybank között, de azt még nem hozták nyilvánosságra. Nem lehet tehát tudni, hogy a szóban forgó megállapodás keretében forintért, vagy forint állampapírért adna euró likviditást a frankfurti intézmény, de Győri Enikő hangsúlyozta, hogy már a forintért való pénzcsere is komoly előrelépés lenne a korábbi helyzethez képest.

Hátrányos megkülönböztetés Győri Enikő tavaly nyáron a Fidesz képviselőjeként jutott ki a brüsszeli Európai Parlamentbe, és a Gazdasági és Pénzügyi bizottság tagjaként negyedévente lehetősége volt arra, hogy eszmét cseréljen többek között Jean-Claude Trichet-vel, az EKB elnökével. Győri Enikő elmondta, hogy ezeken a beszélgetéseken többször is rámutatott: 2008...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés