Előfizetői tartalom

"Tuti befektetés - Görögország!"

Van egy atombiztos befektetési tippem! Valami megmagyarázhatatlan okból mára a görög kétéves kötvényhozam 22 százalékra, a tízéves államkötvény hozamfelára a némettel szemben csaknem 10 százalékpontra ugrott, ezt egyszerűen nem lehet kihagyni, venni kell. Hogy miért gondolom ezt? Hát csak azért, mert a hitelminősítők összességében Görögországot az elmúlt heti leminősítési rohamuk után is befektetésre ajánlják.

Na jó, tegyük félre a cinizmusunkat egy pillanatra, és nézzük meg, hogy mit gondolnak a válságban alaposan megtépázott hitelességű, így most nyilván nagyon igyekvő hitelhitelminősítők Görögországról! A Moody’s A3 fokozaton, vagyis elsőrendű adós kategóriában tartja az országot, a Fitch Ratings kegyeskedett "BBB-" (vagyis még mindig befektetésre ajánlott!) szintre nyomni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés