Előfizetői tartalom

Munkavállalói képviselet a felügyelőbizottságban

Portfolio
A legtöbb fejlett államhoz hasonlóan a munkavállalók Magyarországon is részt vehetnek a cég működésének ellenőrzésében, a cég működésében betöltött alapvető szerepükre tekintettel. A magyar jogi szabályozás a munkavállalók felügyelőbizottságban való részvételét meghatározott feltételek fennállása esetén kötelezővé teszi. Lássuk, melyek ezek a feltételek.

A gazdasági társaságokról szóló törvény ("Gt.") vonatkozó rendelkezése szerint, amennyiben a társaságnál teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók létszámának éves átlaga meghaladja a 200 főt, a munkavállalók jogosultak részt venni a társaság ellenőrzésében. Ez egyfelől a felügyelőbizottság kötelező választásának egyik esete, amennyiben ugyanis ezek a feltételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés