Előfizetői tartalom

A Matolcsy-program bukásra áll (Vélemény)

Madár István
Sem az európai adósságválságtól rettegő piac, sem a piactól tartó nemzetközi intézmények nem járulnak hozzá ahhoz, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikai vízióján haladjon végig az ország. A szakértők jó része már több hete folyamatosan figyelmeztet erre, a Fidesz viszont csak félig-meddig értette meg ezt az üzenetet, és csak fél szívvel fogadta el. Ezért a kihátrálás is olyan rosszul sikerült, hogy az tovább csökkentette a kormány mozgásterét. A nemzetközi szervezetek most ráncolhatják a homlokukat, de nincs még semmi veszve: a Fidesz most nekiállhat, hogy kidolgozza az igazi gazdaságpolitikáját. Amelyik működőképes.

Az elmúlt hetek hírei azt mutatják, alaposan elbizonytalanodhattak azok, akik a kormányváltással az ámokfutás és az ideiglenesség után a józan gazdaságpolitika visszatérését várták. A várakozók között vannak az eladósodott országunkat finanszírozó piaci befektetők és nemzetközi szervezetek (IMF, EU) is, ők pedig nem lehetnek elégedettek. Az ő szempontjukból vizsgálódva...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái