Előfizetői tartalom

Hogyan ne vitázzunk az egykulcsos adóról?

Az elmúlt napokban elkezdődött egyfajta értelmiségi lamentálgatás arról, hogy milyen előnyei, hátrányai vannak az egykulcsos adó bevezetésének. Míg egyesek a forradalmat látják benne, mások szerint Albánia másolását jelenti. A közös csupán annyi ezekben a véleményekben, hogy felületesek, és fittyet hánynak az összes eddigi (amúgy sem túl mély) hazai ismeretünkre, ami esetleg segíthetne világosabban látni a témában. Elnézést van még egy közös pont: a vélemények mérhetetlenül magabiztosak egy amúgy a nemzetközi irodalomban is meglehetően színes, sok vitát kiváltó témában.

A HVG hasábjain Seres László érvelt az egykulcsos adó mellett. Meglátása szerint az egykulcsos adórendszerben - a jövedelmi helyzetétől függetlenül mindenki ugyanabban az arányban fizet be az államkasszába, ezért igazságos, - csökken az adóelkerülési hajlandóság, - növekszik a munkahelyteremtés, élénkül a gazdaság, - véget érhet a minimálbéres foglalkoztatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés