Előfizetői tartalom

Izguljunk vagy ne izguljunk, avagy kell-e nekünk az IMF-hitel?

Összeszedtük azokat az érveket, amelyeket bizonyára a piacok is figyelembe vesznek, amikor azt mérlegelik, milyen súlyú esemény a magyar gazdaság életében az új IMF-megállapodás (ideiglenes?) meghiúsulása. Hogy ezek közül melyeket tartják erősebbnek a befektetők, alapvetően meghatározza az IMF és az EU kivonulására adott pénz- és tőkepiaci reakciókat - középtávon is.

Miért nem kellene izgulnunk?. Több olyan tényezőt vehet figyelembe a jóindulatú befektető, ami megnyugtató hatású lehet. Az egyik, hogy az állam nem szorul rá a hitelcsomagra, a költségvetés folyó hiányát, illetve az államadósság megújítását is piaci forrásokból biztosítja. (Pontosabban az idén még 1,4 milliárd eurónyi forrást felhasználunk a tervek szerint, de eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés