Előfizetői tartalom

Európa szenved, újra szenved

Megkezdték ugyan a költségvetéseik konszolidációját a válság során kiköltekező európai uniós tagállamok, ám továbbra is adósságcsapdában vergődnek - derül ki a Portfolio.hu vizsgálódásából. Eközben néhány kevésbé eladósodott régiós ország az év elejéhez képest rosszabb képet mutat magáról, így még inkább igaznak tűnik az az állítás, hogy Európa csak hosszú évek alatt fogja kiheverni a mostani krízist, illetve a kezelés következményeit. Magyarország viszonylag jó helyzetben van, de feszültségek itt is akadnak.

Még januárban végeztünk némi vizsgálódást arról, hogy az Európai Unió országainak költségvetését mennyire is viselte meg a válság. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy Európa több részre szakadt, és több állam helyzete kifejezetten kritikus. Ezt a tőke- és pénzpiac szereplői a tavaszi hónapokban már-már pánikszerű reakciókat felmutatva fogadták, uniós mentőcsomagokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés