Előfizetői tartalom

Európa szenved, újra szenved

Madár István
Megkezdték ugyan a költségvetéseik konszolidációját a válság során kiköltekező európai uniós tagállamok, ám továbbra is adósságcsapdában vergődnek - derül ki a Portfolio.hu vizsgálódásából. Eközben néhány kevésbé eladósodott régiós ország az év elejéhez képest rosszabb képet mutat magáról, így még inkább igaznak tűnik az az állítás, hogy Európa csak hosszú évek alatt fogja kiheverni a mostani krízist, illetve a kezelés következményeit. Magyarország viszonylag jó helyzetben van, de feszültségek itt is akadnak.

Még januárban végeztünk némi vizsgálódást arról, hogy az Európai Unió országainak költségvetését mennyire is viselte meg a válság. Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy Európa több részre szakadt, és több állam helyzete kifejezetten kritikus. Ezt a tőke- és pénzpiac szereplői a tavaszi hónapokban már-már pánikszerű reakciókat felmutatva fogadták, uniós mentőcsomagokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái