Előfizetői tartalom

Minek nekünk hamburgeradó?

Az egészségügy szereplői a világ számos pontján időről-időre előveszik az egészségtelen ételek, illetve életmód megadóztatásának ötletét. Nevezhetjük ezt hamburgeradónak, hájadónak, zsíradónak, jelentésük egy és ugyanaz: plusz terhet róni azokra, akik tudatos egészségkárósító magatartást tanúsítanak. Az elhízás elleni küzdelemben azonban ez csupán az egyik eszköz, a kormányok emellett számos más intézkedést is bevethetnek. Megoldást jelent-e hamburgeradó?

Az elmúlt évtizedekben megállíthatatlanul növekedett a túlsúlyos, illetve elhízott emberek aránya a fejlett országok népességén belül, de egyes szegény országokban is hasonló a helyzet - állapította meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemrégiben készített, az egészségügyben alkalmazott betegségmegelőző stratégiák hatásáról szóló tanulmánya....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés