Előfizetői tartalom

Ezért brutálisan erős a frank! - Svájc a világ tetején

A frankhitelesek egész nyarát megkeserítette a sorozatban történelmi csúcsokat döntő svájci frank. Az alpesi deviza félelmetes ereje mögött elsősorban Svájc kiváló gazdasági fundamentumai állnak, több szempont szerint is a fejlett gazdaságok élén áll. A kilátások pedig igencsak biztatóak a svájci gazdaság számára, ám a frank árfolyamát - a devizahitelesek szerencséjére - nemcsak a fundamentumok mozgatják. Ezért ebben a tekintetben is fontos lehet a svájci jegybank (SNB) mai kamatdöntése, illetve az ahhoz fűzött kommentár.

Ma újra összeülnek a svájci jegybankárok, hogy döntsenek az irányadó ráta szintjéről, ami jelenleg 0.25%-on áll (ezt célozza a jegybank a 3 hónapos LIBOR sávban). Az elemzők - egy bankház kivételével - azzal számolnak, hogy a központi bank ezúttal sem nyúl az alapkamathoz, ahogyan teszi ezt 2009 márciusa óta. A szakértők szerint a döntésben szerepet játszanak majd a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés