Előfizetői tartalom

2013-ig marad a Robin Hood-adó (Interjú)

Madár István
Csak 2013. január 1-ével, vagyis a válságadókkal együtt szűnik meg a Robin Hood-adó - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjújában Balog Ádám, adóügyekért felelős helyettes államtitkár. Legalább az infláció mértékének megfelelő béremelésről tárgyal a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal annak érdekében, hogy a jövő évi adótáblával az alacsonyabb jövedelemsávban lévő munkavállalók se járjanak rosszabbul. Az adókedvezmények köre nem szűkül tovább, az adóbevallás egyszerűsítésére elektronikus interaktív felületet terveznek.

Portfolio.hu: A kormány szerint mindenki jól jár a jövő évi adótáblával. A gyerektelenek azonban néhány ezer forint veszteséget könyvelhetnek el. A kormány abban bízik, hogy a nominális jövedelmek emelkedése ellentételezi ezt, vagy milyen más megoldás lehet? Balog Ádám: A kormány alapvetően úgy számol, hogy a nominális bérek emelkedése ezt megoldja. Nemcsak bízik ebben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái