Előfizetői tartalom

2013-ig marad a Robin Hood-adó (Interjú)

Csak 2013. január 1-ével, vagyis a válságadókkal együtt szűnik meg a Robin Hood-adó - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjújában Balog Ádám, adóügyekért felelős helyettes államtitkár. Legalább az infláció mértékének megfelelő béremelésről tárgyal a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal annak érdekében, hogy a jövő évi adótáblával az alacsonyabb jövedelemsávban lévő munkavállalók se járjanak rosszabbul. Az adókedvezmények köre nem szűkül tovább, az adóbevallás egyszerűsítésére elektronikus interaktív felületet terveznek.

Portfolio.hu: A kormány szerint mindenki jól jár a jövő évi adótáblával. A gyerektelenek azonban néhány ezer forint veszteséget könyvelhetnek el. A kormány abban bízik, hogy a nominális jövedelmek emelkedése ellentételezi ezt, vagy milyen más megoldás lehet? Balog Ádám: A kormány alapvetően úgy számol, hogy a nominális bérek emelkedése ezt megoldja. Nemcsak bízik ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés