Előfizetői tartalom

Tudjuk-e, mihez akarunk kezdeni az uniós forrásokkal?

A magyar pályázati rendszer stratégiai eredményvállalásainak egy része értelmezhetetlen, másik része rosszul strukturált és nem teljesül - mondja Szebeni Dávid, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságpolitika és Világgazdasági tanszékeinek oktatója. A kormány részéről elhangzott nyilatkozatok szerint gazdaságélénkítési céllal az uniós források átcsoportosítására számíthatunk, miközben formálódik az új Széchenyi terv is. Ennek végleges verziója még nem világos, de a pillanat alkalmasnak tűnik arra, hogy kicsit átgondoljuk az uniós források elosztásának eredményeit. Szebeni Dávid írását közöljük, aki már korábban is írt a hazai támogatási rendszerről.

Átléptük a jelenlegi uniós költségvetési időszak (2007-2013) félidejét. Időszerű, hogy röviden áttekintsük, Magyarország milyen eredménnyel használja fel az uniós társaktól kapott jelentős összegeket. Véleményem szerint egy ilyen vizsgálatnál túl kell lépni azon, hogy díszes terekről és konferenciákról színes fényképeket mutatunk. "Az nem fejlesztés, hogy az élhetetlen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái