Előfizetői tartalom

Megindult a támadás a Költségvetési Tanács ellen

Több száz módosító indítvány érkezett a 2011-es költségvetés törvényjavaslatához, amelyek közül az egyik legérdekesebb a Költségvetési Tanácsot érinti. Varga József fideszes politikus 825,5 millió forintot vonna el a költségvetést vizsgáló független állami intézmény jövő évre vonatkozó 835,5 millió forintos előirányzatából. A fennmaradó "jelképes" összeg összhangban van az indítvány indoklásával, miszerint "szükséges és időszerű a Költségvetési Tanács feladatainak átgondolása, és ezzel összhangban 2008. évi LXXV. törvény (a takarékos állami gazdálkodásról és a költségvetési felelősségről) módosítása". Az Állami Számvevőszék elnökének múlt heti nyilatkozata fényében úgy tűnik, megindult a támadás a KT ellen.

Jövőre 10 millió forintból gazdálkodhatna a Költségvetési Tanács. Legalábbis ezt szeretné elérni az a kormánypárti egyéni képviselői módosító indítvány, amelyet Varga József képviselő, és egyben a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány elnöke nyújtott be a 2011-es költségvetési törvényjavaslathoz csütörtökön. A politikus ugyanis 825,5 millió forinttal (a...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái