Előfizetői tartalom

Szélsőséges Magyarország megítélése

Két, egymástól élesen különböző kép él a befektetők fejében a magyar gazdaságról. Az egyik szerint a kormány gazdaságpolitikája megbízhatatlan, költségvetése nem fenntartható, és ha végrehajtja a szükséges kiigazítást, akkor meg a növekedése nem talál magára. Ehhez képest óriási és egyre derűlátóbb várakozás előzi meg a február végére ígért kiigazítási programot: élénk érdeklődés mellett esnek az állampapírpiaci hozamok, és a forint is erősödni tudott az idén. Ezek után mi is várhat ránk?

Skizofrénia Ne is álmodjatok arról, hogy a tavaszi devizakötvény-kibocsátásotok sikeres lehet, egy fillér forrást sem tud így Magyarország bevonni - mondta a telefonba néhány napja egy német piaci szereplő, majd Bécsben egy londoni szakértő értékelte úgy a helyzetet, hogy nem érti, miért nem mondta még be a csődöt a magyar állam, hiszen úgyis ez lesz a vége. Mindkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés