Előfizetői tartalom

Kevés lehet a 600 milliárd forintos kiigazítás

Alaposan meglepődtek az elemzők, amikor a Nemzetközi Valutaalap az országjelentésében 7 százalék feletti GDP-arányos költségvetési hiányt jelzett előre 2013-2014-re. Ez olyan óriási kiigazítási igényt jelentene, ami a kormányzat által március elején bejelenteni tervezett csomagnak a duplája. Meglátásunk szerint az IMF számai túlzók, azonban úgy kalkulálunk, hogy a 600 milliárd forintos tervezett korrekció valóban kevés lehet a hiány 3 százalék alatt tartásához.

Van mit bogozni az idei éven is Az IMF már azzal sokkolta a figyelmes olvasót, hogy az idénre 5 százalék feletti GDP-arányos hiányt vár. Aztán kicsit belenézve az adatokba részben megkönnyebbülhettünk, hiszen a Valutaalap szakértői meglehetősen érdekes számítási alapelveket követtek a nyugdíjpénztári vagyon elszámolásánál. Egyrészt azt feltételezték, hogy teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés