Előfizetői tartalom

Jófiú lesz a kormány?

Alaposan meglepett mindenkit a kormány, amikor az előre nem látható kiadásokra hivatkozva 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozásáról döntött. A fejvakarás érthető: sehogy nem látszik, hogy ezt az alapot miért kellett megalkotni néhány héttel a költségvetés elfogadása után. Az egyik lehetséges magyarázat szerint a kormány mindenképpen ki akar kerülni az unió túlzott deficit eljárása alól, ami miatt az eredetileg tervezettnél kisebb hiányt céloz meg.

Alapvetően kedvező volt a fogadtatása Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentésének, mely szerint a költségvetésben egyes fejezetek kiadásainak elvonásával új, 250 milliárd forintos stabilitási tartalékot hoz létre a kormány. A piac a költségvetési kiigazítás iránti elkötelezettséget látta a bejelentésben, ám néhány nappal később már több az értetlenkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés