Előfizetői tartalom

Hamarosan robban a 100 milliárdos időzített bomba

Csiki Gergely
Kockázatos, mellékhatásokkal teli lépésre készül a kormány az egészségügy területén, legalábbis ezt lehet kiolvasni a legutóbbi jelzésekből. A gyógyszerkassza 100 milliárd forinttal történő csökkentése példátlan és egyben meglepő húzás lenne a kabinet részéről, amely eddig kategorikusan kerülte a "megszorításokat". Pedig az állami gyógyszerkiadások 30 százalékos csökkentése azzal a veszéllyel jár, hogy jelentősen emelkednek a betegek terhei. Amennyiben a kormány valóban betartja az ígéretét, akkor annak a gyógyszergyártók is megihatják a levét, (a tavaly négy szektorra kivetett válságadó alapján) kézenfekvő megoldásnak tűnik ugyanis a vállalatok eddig is magas befizetéseinek növelése.

100 milliárd forint: sok vagy kevés?. Biztosnak tűnik a gyógyszertámogatások csökkentése A JP Morgan londoni elemzői hét elején jártak Magyarországon és a kormány illetékesei megerősítették nekik is, hogy a tervezett intézkedések között szerepel a gyógyszertámogatások csökkentése is. Már hónapok óta körvonalazódik a kormány reformprogramja és a részletek fokozatos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái