Előfizetői tartalom

A 12. ötéves terv - Új útra léphet Kína

Portfolio
Elfogadták a héten a 12. kínai ötéves tervet, mely a távol-keleti óriás fejlődésének egy újabb mérföldkövét képezheti. Az új irányelvek követése minőségi váltást eredményezhet, ugyanis Peking úgy döntött, szakít az elmúlt években gyakorolt gazdaságpolitikájával - írja kitekintőjében Tőrös Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem világgazdasági tanszékének munkatársa.

Lassan járj, tovább érsz A gazdaságfejlesztés főbb szempontjait Kínában hagyományosan ötéves tervekben rögzítik. A 2011 és 2015 közti időszakra vonatkozó alapelvekről és célkitűzésekről a napokban döntöttek a 11. Országos Népi Gyűlés 4. ülésszakán. A dokumentum egyik legfőbb üzenete, hogy Kína egyre jobban érzi, hogy különbséget kell tennie a gazdasági növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés