Előfizetői tartalom

Kibontotta a csomagot a kormány! - Mindenre elszánt

Portfolio
Részletezte a kormány az Európai Uniónak pénteken elküldött konvergencia programban, hogy a hét - Széll Kálmán tervben már bemutatott - kiemelt területen milyen intézkedésekkel kívánja elérni a kitűzött egyenlegjavulást és az egyes pontokhoz összegeket is rendelt. Vagyis a kormány tartalommal töltötte fel reformcsomagját. A dokumentumból az is kiderül, hogy a kormány már idén 15 milliárd forintnyi egyenlegjavító intézkedést hajt végre. Ez az összeg mindenképpen új információnak számít, miután a március elején bemutatott reformcsomag még nem számolt egyenlegjavító intézkedésekkel az idei évre. Emellett a kormány elkötelezettségére utal, hogy előre vetíti: szükség esetén kész további (a reformcsomagban nem részletezett) intézkedéseket megtenni. A 85 oldalas anyag már nem beszél a magyar euróbevezetésről, mint kiemelt célkitűzés.

Fontos üzenet Az idei évre vonatkozó 15 milliárd forintos megtakarítás, valamint a csomag egyes részleteinek kibontása mellett még egy nagyon fontos (és a piacok számára mindenképpen biztató) üzenetet küldött a kormány a konvergencia programmal. A gazdaságpolitikai célokat bemutató részben ugyanis úgy fogalmaz: "a kormány megismétli elkötelezettségét a felvázolt hiánypálya...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái