Előfizetői tartalom

Akkor most mi is van az egykulcsos adóval?

Csak kapkodjuk a fejünket a kormányzat egykulcsos adóval kapcsolatos újabb és újabb elképzeléseit hallva. Néha határozottan az az érzésünk, hogy a döntéshozók sem tudják, mit is akarnak igazából, és mintha csak a költségvetés folyamatosan változó mozgásterétől tennék függővé, hogy milyen is legyen az adórendszerünk egyik legfontosabb eleme.

Az egykulcsos adó ezerszínű világa Ahhoz, hogy a problémát megértsük, érdemes egy kicsit körülnézni az egykulcsos adót alkalmazó országok között. A sokféle gyakorlatot (a mi szempontunkból) alapvetően háromféle csoportba lehet sorolni. Látványos kisebbségben vannak azok az országok, ahol semmilyen generális adókedvezmény nincs - itt a személyi jövedelemadó tulajdonképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés