Előfizetői tartalom

Növekedés hitel nélkül - Lehetséges-e?

A magyar gazdaságban a régiós társakhoz képest jóval később állhat helyre a hitelezési aktivitás, ez pedig a növekedés korlátja lehet. A "creditless growth" jelenség ugyan nem ismeretlen, ám összességében mégsem túl kívánatos állapot, így a helyzet javítására mindenképpen törekedni érdemes. A lehetőségeink viszont meglehetősen szűkösek, így a tartósan alacsony gazdasági növekedéssel mint lehetséges kockázati forgatókönyvvel számolni kell.

A növekedés és annak korlátai Sok vita övezi mostanában, hogy milyen bővülésre is lehet képes a magyar gazdaság. Az optimista olvasat szerint a kormány egyszerre hajt végre adócsökkentést és strukturális átalakítást, ami ígéretes mixtúra. Egyrészt azért, mert a közterhek mérséklése serkentheti a növekedési ütemet, másrészt pedig azért, mert az improduktív kiadások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés