Előfizetői tartalom

Miért ne hagyjuk, hogy csődöt jelentsen Görögország?

Az elmúlt hetekben (sőt, tulajdonképpen a mentőcsomag megalkotása óta eltelt egy évben folyamatosan) olyan véleményeket olvashattunk, melyekben a görög államcsőd elkerülhetetlenségéről értekeztek. Eközben azonban többen érvelnek amellett, hogy a görögöket nem kell, vagy nem szabad megmenteni. Érdemes ezeket a szempontokat is számba venni, hiszen nem egy közülük igencsak megfontolandó.

A görög állam megmentésével kapcsolatos fő érv világos és kikezdhetetlen logikájú. A jelenlegi kiigazítási igény a fennálló kamatszint és gazdasági teljesítmény mellett olyan helyzetet teremt, ami mellett Görögország elkerülhetetlenül recessziós spirálba csúszik. A folyamatos megszorítások ugyanis egyre jobban fékezik a gazdaságot, újabb és újabb feszültséget generálva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés