Előfizetői tartalom

Zavar van a jegybanki kommunikációban

Úgy tűnik, hogy még a Magyar Nemzeti Banknak is szoknia kell a saját újításait. Legalábbis erre utal, hogy az elmúlt napokban meglehetősen ellentmondásosra sikerült a kommunikációja, amivel még a piacokat is sikerült kissé összezavarni. Legalább egy hónapot kell várni arra, hogy javuljon a helyzet, de addig is a jegybanknak el kell dönteni, hogy milyen elvek mentén kívánja működtetni a jövőben a monetáris politikával kapcsolatos párbeszédét.

Csütörtökön Simor András jegybankelnök, szombaton pedig két másik tanácstag beszélt arról, hogy tartósan hat százalékos kamatszinttel érhető el a jegybank 3 százalékos inflációs célja. Ehhez képest a hétfői kamatdöntés után megváltozott a kommunikáció, a jegybank némiképp váratlanul bejelentette, hogy nem kíván kamatindikációt adni. A furcsa helyzetet néhány további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés