Előfizetői tartalom

Kivergődtünk valahová - Az Orbán-kormány egy éve

Madár István
Gúzsba kötő ígéretekkel, részletes program hiányában és tévesen értékelt globális helyzettel vágott bele a kormányzásba a választásokon taroló koalíció. Bő fél év a mozgástérkereséssel telt el, amelynek kapcsán tetten érhető volt a Fidesz intézményekkel szembeni türelmetlensége is. 2010 végétől világossá vált, hogy az "előbb növekedés, aztán egyensúly" fals logikája megbukott, és a kormány a Széll Kálmán Tervvel egy kifejezetten ígéretes útra vergődött ki. A politikai és szakmai megvalósíthatósági kockázatok azonban nagyok, így összességében a kormány által is elismerten kockázatos gazdaságpolitikai útnak nem nagyon látszanak az előnyei.

Kiinduló helyzet - félreértve Ellentmondásos helyzetben került a kormányrúdhoz a Fidesz egy évvel ezelőtt. A válság alaposan felforgatta a világot, a korábbi összefüggések közül több már nem működött, így a helyzetértékelés sem volt egyszerű. Annyira azonban nem volt nehéz, amennyire nagyot tévedett a felálló kormány. Az ő helyzetértékelése ugyanis valahogy így...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái