Előfizetői tartalom

Ez nem kézigránát, hanem időzített bomba

"Az Egyesült Államok most történelmének legsúlyosabb költségvetési válsága elé néz" - mondta Magyarországon még tavaly Alice Rivlin, az egyesült államokbeli Congressional Budget Office első igazgatója. A nagy tekintélyű szakember talán maga sem sejtette, hogy a politika önszántából hozza közelebb és mélyíti tovább a válságot azzal, hogy a republikánusok és a demokraták képtelenek megegyezni az adósságplafon megemeléséről. Az egész pénzügyi világ aggódva figyeli, hogy meddig mernek elmenni a demokraták és a republikánusok a perpatvarban, és vajon kockára teszik-e az Egyesült Államok és a globális gazdaság jövőjét.

A történet nagy vonalakban már mindenki számára ismert: a 14 297 milliárd dolláros adósságplafon megemelésére törvényt kell hozni augusztus 2-ig. Ezt a plafont egyébként már átlépte a tényleges adósság, ám a jelenleg érvényes rendelkezések szerint az Egyesült Államok kormányának csak ezután kell a kiadások nem teljesítésével reagálnia a fennálló helyzetre. (Sőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés