Előfizetői tartalom

Mihez kezd az Orbán-kormány növekedés nélkül?

A kulcskérdés jelenleg az Magyarországon, hogy az adósságcsökkentést és a szerkezeti reformokat hogyan lehet végrehajtani, ha nincs gazdasági növekedés, illetve az, hogy hogyan változik a politikai elszántság a közép távú tervek kivitelezésére a következő választásokhoz közeledve - mutatott rá a Portfolio.hu-nak adott interjújában a Nomura bankház londoni elemzője, aki a közelmúltban Magyarországon járt. Peter Attard Montalto szerint - hasonlóan az UniCredit Bank közgazdászaihoz - "nagyon bölcs dolog lenne a magyar kormány részéről egy készenléti, vagy elővigyázatossági hitelkeret megnyitása a Nemzetközi Valutaalapnál, de ez bizonyára nem fog megtörténni, mert a kapcsolatok ezt most nem teszik lehetővé". A magyar gazdasági fejleményekkel kapcsolatban az átlagnál inkább pesszimistább elemző úgy látja: nem lenne korrekt, ha Magyarországot egy kalap alá vennék a befektetők az eurózóna perifériához sorolt országaival. Összességében azonban véleménye szerint hosszabb távon az ország hitelminősítésének romlására van nagyobb esély, mint annak javulására.

Portfolio.hu: Hogyan látja jelenleg a londoni befektetői közösség Magyarországgal kapcsolatos megítélését? Kitart-e a kedvező megítélés a magyar eszközökkel kapcsolatban és mi az oka annak, hogy a külföldiek folyamatosan veszik a magyar állampapírokat? Peter Attard Montalto: Véleményem szerint a londoni befektetők mostanára semlegesek, illetve kissé negatív beállítottságúak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés