Előfizetői tartalom

Menekülnek a befektetők az aranyba

Portfolio
A tőkepiacokon látható ideges hangulat továbbra is felfelé húzza a biztonságosnak mondott termékek árait. Az arany szinte nap mint nap új csúcsot dönt, nem véletlenül, hiszen hatalmas tőke áramlik a nemesfém áremelkedését lekövető tőzsdén kereskedett indexalapokba (ETF), írja a Wirtschaftsblatt. Ez többek között annak köszönhető, hogy egyre kevesebb az úgynevezett menekülő termék, vagyis olyan instrumentum, amely válságok alatt is jól teljesít.

Az arany unciánkénti árfolyama pénteken 1663 dollár közelében zárt, vagyis nem sokkal marad el az eddigi csúcsától az 1682 dollártól. A nemesfém árfolyama több mint 17 százalékot emelkedett idén, ami nem véletlen, hiszen a befektetők fejében az arany menekülő termékként él, amely a bizonytalan gazdasági helyzetben is megőrzi értékét, sőt, a tőkebeáramlásnak köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés