Előfizetői tartalom

Gyaluljuk le a gaz hitelminősítőket!

Biztosan vakargatják már a fejüket a Standard & Poor’s vezetői, hogy jó döntés volt-e leminősíteni az Egyesült Államokat. Egyre inkább politikai háborúba torkollik az eset, és hamarosan kiderülhet, rosszul járt a hitelminősítő azzal, hogy következetes volt. Valahol komikus, hogy a válság során leszerepelt hitelminősítők "uralmának" végét nem az hozza el, hogy rosszul teljesítettek, hanem éppen az, hogy jól. Eközben az amerikai politika hitelességromboló tevékenysége elbizonytalaníthatja a piacokat a tekintetben, hogy valóban képes lesz-e az adósságspirálból kivezetni az országot.

Kétezer milliárd dollár. Óriási pénz. Állítólag ennyit hibázott a Standard & Poors’s, amikor az Egyesült Államok leminősítésének indoklásában megjelölte a 2021-re várt államadósságot. Úgyhogy a hitelminősítő bűnös abban, hogy megalapozatlanul értékelt, a rossz számításai alapján nem megfelelő döntést hozott, és még a tőkepiacokat is jól összezavarta. Ezen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés