Előfizetői tartalom

Matolcsy: voltak okos javaslatok, nem emelünk jövedelemadót

Csiki Gergely
Óriási várakozás elõzte meg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter szóvivõ csütörtöki sajtótájékoztatóját. Azok után tájékoztatták a sajtó parlamentben várakozó képviselõit, miután Orbán Viktor befejezte 10 órától tartó, közgazdászokkal történõ egyeztetését. A nemzetgazdasági miniszter elmondása szerint mindenben egyetértettek a közgazdászokkal a kormány képviselõi, és a szakemberek "okos javaslatokat" is megfogalmaztak. Matolcsy György a költségvetést érintõ részletes intézkedésekrõl nem beszélt, ezekrõl jövõ héten tárgyal újra a kormány.

Fontosabb részletekDélelõtt 10 órától három órán keresztül 11 közgazdásszal egyeztetett Orbán Viktor.Matolcsy György tájékoztatása szerint a megbeszélésen nagy egyetértés volt.Szavaiból az volt kiolvasható, hogy a kormány nem emeli a jövedelemadókat és felgyorsítja a következő évekre tervezett intézkedéseket.Részben az áfabeszedés hatékonyságának erõsítésétõl...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái