Gazdaság

Elárulta a kormány: a 250 milliárdos áfát a nyugdíjvagyonból fizeti vissza

Portfolio
A kormány arra törekszik, hogy még idén visszafizesse a 250 milliárd forintos áfát a cégeknek, amelyre az Európai Unió Bíróságának július végi elmarasztaló döntése miatt van szükség. A nemzetgazdasági minisztérium angol nyelvű dokumentumából az is kiderül, hogy a kormány a nyugdíjvagyon terhére fizeti vissza a vállalkozásoknak az összeget.
Apad a nyugdíjvagyon

Az előzetes sajtóértesüléseknek megfelelően a kormány még idén és az államhoz került nyugdíjvagyonból fizeti vissza a várhatóan 250 milliárd forintos áfabevételt a cégeknek - ez olvasható ki a Nemzetgazdasági Minisztérium angol nyelvű tájékoztató anyagából.
  

Ezzel a döntéssel a kormány gyakorlatilag egy egyszeri költségvetési kiadást kezel egyszeri bevételekből.Emlékezetes, az Európai Bíróság elmarasztaló ítélete július 28-án jelent meg, melyben megállapította: a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést kizáró magyar szabályozás nincs összhangban az európai uniós joggal. A Nemzetgazdasági Minisztérium akkor reagálva közölte, hogy a döntés nem befolyásolja a vállalt hiánycélokat és megteszi a szükséges intézkedéseket.

Orbán Viktor miniszterelnök a keddi lovasberényi sajtótájékoztatón még nem árulta el, hogy a kormány hogyan rendezi a bíróság döntése nyomán keletkező 250 milliárd forintos költségvetési lyukat. A kormánynak vasárnap kell megoldania az Európai Unió Bíróságának döntésének következményét, a 200 milliárd forintos áfavisszafizetést - fejtette ki kérdésre válaszolva akkor a miniszterelnök.

Mit csinál a kormány?

Az NGM angol nyelvű tájékoztató anyaga emellett részletesen ismerteti a kormány múlt keddi döntéseit a jövedéki adó emeléséről, valamint az áfabevételek növeléséről. Vagyis, hogy miként foltozza be az idei, a gazdasági növekedés lassulásából fakadó 100 milliárd forintos költségvetési lyukat.

Elárulta a kormány: a 250 milliárdos áfát a nyugdíjvagyonból fizeti vissza
DSOKI20191013203
orban viktor tarlos istvan fidesz valasztas
török gábor
orban viktor ertekeles onkormanyzati valasztas tartlos istvan fidesz
lengyel valasztasok magas reszvetel
moszkva oroszprszag voros ter
BÉT
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Bevezetés a tőzsdei kereskedés és befektetés világába.
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsad.
DSOKI20191013203