Előfizetői tartalom

Tőkekivonást okozhatnak a kormány meglepő lépései (Interjú)

Az eurózónában recesszió várható az idei év végén, ez pedig a külkereskedelmi kapcsolatokon keresztül jelentős negatív hatással lesz a magyar gazdaságra - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu-nak adott interjúban Timothy Ash. A Royal Bank of Scotland feltörekvő piaci elemző részlegének ügyvezető igazgatója, aki a múlt héten Budapesten járt, rontotta a magyar gazdaság növekedésével kapcsolatos jövő évi előrejelzését és egyre inkább látja a kockázatát egy jövő évi magyar recessziónak. Véleménye szerint a negatív külső környezet és a romló magyar kilátások miatt egyértelműen hasznos lenne egy külső pénzügyi csomag Magyarországnak. Timothy Ash szerint amennyiben a magyar kormány folytatja a nem piacbarát lépéseket, akkor azzal fokozza az esélyét egy nagymértékű tőkekivonásnak az országból.

Timothy Ash előadóként részt vesz a Portfolio.hu szervezésében október 27-én megrendezésre kerülő BUDAPESTI GAZDASÁGI FÓRUM - Adósságválság és Versenyképesség című konferencián. Portfolio.hu: Reálisnak látja-e, hogy az eurózóna gazdasági lassulása recesszióba csap át? Hogyan látja a Magyarország két nagy exportpiacának számító Németország és Franciaország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés