Előfizetői tartalom

Elárulta a 2012-es megszorítás részleteit a minisztérium

Csiki Gergely
A kormány mindent megtesz a jövő évre kőbe vésett hiánycél teljesítéséért, egyszerre három, a költségvetés egyenlegét javító "csomagot" épített be a 2012-es büdzsébe. Így összesen 1400 milliárd forintos kiigazításra készül jövőre - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb, angol nyelven megjelent tájékoztató anyagából, amely érdekes részleteket is közöl a kormány terveiből. Egyrészt kiolvasható a - minden bizonnyal külföldi befektetőknek készített - jelentésből, hogy az elmúlt fél évben hogyan változtak a Széll Kálmán-terv irányszámai, és egy eddig nem hirdetett kiadáscsökkentő csomagot is kibont a tárca anyaga. Az útpénztárt felváltó útdíj-rendszerről a kormány már ebben a hónapban tárgyalhat.

A jelek szerint kormány minden lehetőséget megragad arra, hogy a nemzetközi befektetőknek bebizonyítsa: az európai adósságválság súlyosbodása közepette is kitart elsődleges célja, a költségvetési hiány és az államadósság csökkentése mellett. Erre egyrészt azért is van szükség, mert az elmúlt hetekben (a magyar jegybank figyelmeztetése mellett) több nagy külföldi elemzőház...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái