FONTOS Orbán Viktor bejelentette: EU-s versenyképességi paktumot fog előterjeszteni
 
Előfizetői tartalom

Simor: Ez az igazi védőháló

"A jegybank eszközei számottevően támogatják, de önmagukban nem elégségesek a vállalati hitelezés újbóli beindulásához" - hangsúlyozta a Portfolio.hu-nak adott interjúban Simor András az MNB által ma bejelentett két éves fedezett hitelprogram kapcsán. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint "ez az igazi védőháló: a bankok nagyobb biztonságban érezhetik magukat forrásellátottság tekintetében", de emlékeztetett: a jegybanknak nincsenek eszközei a hitelezési hajlandóság növelésére. Az MNB által tervezett univerzális jelzáloglevél-vásárlási programot Simor az építkezés egyik lépésének nevezte, amely elvezethet majd a lakossági jelzáloghitel piac felfutásához. A bankok által fedezetként benyújtható értékpapírok körének bővítése kapcsán Simor hangsúlyozta, hogy nagyon körültekintően járnak el és a lépés semmilyen módon nem növeli az inflációt.

Az új eszközökről az MNB közleményét és az előzményeket az alábbi cikkben olvashatja:Kapcsolódó cikkünk2012.02.15Új, hitelezési képességet javító eszközöket vezet be az MNB! (2.) Az okok. Portfolio.hu: A jegybank az előző Stabilitási jelentésben és azt megelőző tanulmányaiban tisztázta, hogy a vállalati hitelezési aktivitás korlátossága elsősorban nem a keresleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés