Előfizetői tartalom

Rogán: Saját elképzelésekkel készülünk az IMF-tárgyalásokra

Lehet, hogy a végtörlesztést annak idején kockázatos volt megtenni, de a politikában értelemszerűen arra is oda kell figyelni, hogy mi az, amit a magyar családok akarnak, nemcsak arra, hogy mi az, ami gazdaságilag a legracionálisabbnak tűnik - fejtette ki Rogán Antal a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A Parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke hangsúlyozta, hogy a kormánypárt soraiban teljes az egyetértés arról, hogy meg kell állapodni az IMF-fel, mert ez védőernyőt jelent a magyar gazdaságpolitika számára. A kormánypárti képviselő arról is beszélt, hogy a kormánynak saját elképzelésekkel kell készülnie a tárgyalásokra, így például újragondolja a Széll Kálmán Tervet és kiáll az egykulcsos adó mellett. Budapest V. kerületének polgármestere szerint megvan az eszköztár a BKV körüli válsághelyzet elhárítására, kellenek lépések az adósság rendezésére.

Lehet, hogy sok vitát váltott ki a végtörlesztés. Portfolio.hu: Az elmúlt hónapban jelentős kommunikációs fordulat történt. A kommunikáció megváltozása együtt jár-e tényleges gazdaságpolitikai fordulattal? Rogán Antal: A kormány soha nem tagadta, hogy 2010 végén és 2011-ben is még sok olyan intézkedést hozott, amelyeket ideiglenesnek szánt. Ezek egyrészt segítették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés