Előfizetői tartalom

Fájni fog! - Erről az étlapról válogathatnak Matolcsyék

Csiki Gergely
A kormány határozottan megígérte az Európai Uniónak, hogy tartja magát az eredeti célokhoz és megteszi a szükséges pótlólagos költségvetési lépéseket annak érdekében, hogy elkerülje a példátlan uniós szankció bekövetkezését, a kohéziós források 2013-tól kezdődő tényleges felfüggesztését. A konkrétumokról egyelőre keveset tudunk, ezért összeszedtük azokat az intézkedéseket, amelyek szóba jöhetnek a kormány számára. Van itt minden: gyógyszertámogatások csökkentésétől, közösségi közlekedés átalakításán keresztül az ingatlanadó bevezetéséig. Ezek alapján láthatjuk, hogy a Széll Kálmán Terv részletesebb kifejtése és megvalósítása önmagában nem lesz elegendő arra, hogy a kormány meggyőzze Brüsszelt és nagyon úgy tűnik, hogy eddig tabunak számító lépések megtételére kényszerül.

Úgy tűnik, hogy a kormány valóban elkötelezett az iránt, hogy tartós intézkedésekkel 3% alatt tartsa a költségvetés GDP-arányos hiányát mind az idei, mind pedig a jövő évben, sőt kitart tavaly meghirdetett eredeti hiánycéljainak teljesítése mellett (2012-re 2,5%-os, 2013-ra 2,2%-os deficitet tűzött ki). Nem meglepő a kormány határozottsága, hiszen nagy a tét: Brüsszel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái