Előfizetői tartalom

Új osztást kért a kormány - jönnek-e jobb lapok?

Jó irányba mozdult el a gazdaságpolitika azokkal a döntésekkel, amelyek részben éppen a korábbi gazdaságpolitikai intézkedések korrekcióját is jelentik. Tartós fedezet viszont nincs rá, ha hasonló "szerencséje" lesz a kormánynak, mint az előző kiköltekezési körében volt, akkor igencsak ingatag költségvetéssel fogunk a választási hajrába fordulni.

Látványosan egyoldalú volt a kormány foglalkoztatáspolitikája a ciklus első felében: a munkaerő kínálati oldalán drákói szigorral próbált munkára ösztönözni (gondoljunk csak a munka törvénykönyvre), a keresleti oldalon viszont éppen a foglalkoztatást visszafogó adópolitikai intézkedéseket hozott. Az érv az volt, hogy az alacsony jövedelműek adóztatása, a minimálbér-emelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés