Előfizetői tartalom

Ma már senki nem fúrná meg a gyöngyösi beruházást - Interjú

A magyar telephellyel már rendelkező vállalakozások szívesen fektetnek be újra nálunk, de a kiszámíthatóságban ők is előrelépést várnak - nyilatkozta Becsey Zsolt a Portfolio.hu-nak. A miniszterelnök külgazdasági megbízottja nem híve annak, hogy nagy készpénzes támogatásokkal csábítsuk a külföldi működőtőkét (FDI), igaz, ez már a régióban sem divat. Pedig a működőtőkében egyébként nemigen válogathatunk, ma már egy gyöngyösi gumigyárat senki nem fúrna meg. Bár a külgazdasági kapcsolatok kezelése az utóbbi időben intézményileg egyre inkább széttöredezett formában valósult meg, Becsey szerint szerencsés volna, ha a rendszer újra egycsatornássá válna.

"Néha Magyarországon túlzásba estünk". Portfolio.hu: Milyen tényezők befolyásolják az ide települni szándékozó vállalatokat a végső döntésben? Becsey Zsolt: Elsősorban a telephely. Azt láttam, hogy aki már itt van, annál a bővítő beruházás abszolút uralkodó volt. Ha ugyanis egy multinál vállalati szinten megnézik a leányvállalatok hatékonysági szintjét, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés