Előfizetői tartalom

Küzdelmes 10 évre kell berendezkedni (Interjú)

Kovács Krisztina
Az eurozóna alapvető problémája, hogy amíg nem jön valaki, aki kimondja, hogy a periférikus országoknak nem kell mindent visszafizetniük, addig a piac nem fog hinni a válságkezelésben - nyilatkozta Zsoldos István, a MOL vezető elemzője a Portfolio.hu-nak. Zsoldos szerint Görögországban a strukturális változások lassúak, így nagyon könnyen bekövetkezhet egy következő újabb csődesemény. Ahogy Európában, úgy Magyarországon is küzdelmes 10 évre kell berendezkedni. Olyan nem lesz, hogy csak ülünk, és már nem kell változnunk - véli az elemző.

Politikai unió nélkül nincs bankunió. Portfolio.: Az EU-tól Japánig, az Egyesült Államoktól Kínáig minden jelentős világgazdasági tényező válságban van. Van-e valami fogódzó, hogy hogyan lehet ebből kikeveredni? Zsoldos István: Az utóbbi 20 évben egy kicsit elszoktunk ettől, (legalábbis a Japánon kívüli világban), de sok történelmi párhuzamot lehet találni a mai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés