Előfizetői tartalom

Azeri szélhámosság, magyar... mi is?

Madár István
"Teljes illúzió azt gondolni, hogy valaki úgy hitelezi meg Magyarországot, hogy azzal egyébként semmilyen érdemi gazdasági kapcsolata sincs" - mondta néhány hónapja nekem egy háttérbeszélgetésen egy kormányhoz közel álló szakértő. Õ még az arabokkal való hiábavaló próbálkozás kapcsán magyarázta, hogy amíg nincsenek kereskedelmi kapcsolatok, anya-leányvállalati viszonyok, személyes üzleti tapasztalatok, addig aligha lehet elvárni, hogy magyar állampapírokba fektessen egy ország. Innen nézve a jelentős hitelviszony az utolsó lépcső két ország gazdasági együttműködésében. A fenti megállapítást fejben tartva több gondolat is megfogalmazódik bennünk az azerbajdzsáni ügy kapcsán.

Azerbajdzsán kísértetiesen hasonlít egy olyan országra, amelyikkel nincsenek érdemi kereskedelmi kapcsolatok, anya-leányvállalati viszonyok, személyes üzleti tapasztalatok. Persze lehet példálózni néhány projekttel, de ettől még tény, hogy a dicsőséges 2009-es évben a teljes magyar exportnak az 1 ezreléke ment az azeri piacra. Ez volt kimagaslóan a legjobb éve a külkereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái