Előfizetői tartalom

Ilyen döntéssel "saját magát lőné lábon a kormány"

Weinhardt Attila
Hibás döntés volt az augusztusban végrehajtott magyar jegybanki kamatcsökkentés, de a jó külpiaci hangulat miatt végül szerencséje volt a magyar döntéshozóknak - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu-nak adott interjúban Benoit Anne. A Societe Generale (SocGen) feltörekvő piaci stratégiákért felelős részleg vezetője szerint az lenne az ideális, ha csak az EU/IMF-megállapodás után folytatódna az MNB akár jelentős kamatcsökkentési sorozata. A SocGen ügyvezető igazgatója szerint nem lesz gyors megállapodás, de ha az megszületne, akkor akár óriási összegek is megmozdulnának a magyar kötvénypiac irányába, ami jelentősen könnyítene az államadósság finanszírozási terhein. Benoit Anne szerint a kormány lényegében "saját magát lőné lábon", ha az IMF-megállapodás előtt hajtana végre devizaalapú kötvénykibocsátást és addig negatív marad a forint kilátásait illetően, amíg a megállapodás meg nem születik.

Benoit Anne is részt vesz a Portfolio.hu szervezetésében október 16-án megrendezésre kerülő második Budapest Economic Forumon, amelyen egy panelbeszélgetés keretében más külföldi stratégákkal együtt az eurózóna adósságválságáról, illetve a kelet-közép-európai térség kilátásairól fejti ki véleményét. Portfolio.hu: Hogyan értékeli a Magyar Nemzeti Bank augusztusban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái