Előfizetői tartalom

Ismét újít a kormány - Ezzel meghajol az IMF előtt?

A jövő évi költségvetés teljes átírására ad lehetőséget egy frissen benyújtott módosító javaslat. A Parlament költségvetési bizottsága ugyanis zárószavazás előtti módosító indítványt terjesztett be a 2013-as költségvetést megalapozó egyes törvényekhez, valamint a gazdasági stabilitási törvény módosításához. Ez megteremtené a lehetőséget arra, hogy a kormány újraírja a képviselők által már megszavazott költségvetési főösszegeket. A kormány lényegében így próbál meg kijutni a zsákutcából, amelybe saját magát kényszerítette bele. Közben ismét frissítették a Parlament oldalán elérhető szeptember-október havi üléstervet, és ezek szerint már nincs pontos időpont a jövő évi költségvetési törvényjavaslat szavazására.

Utolsó pillanatos módosító javaslat A jelenlegi szabályok szerint a költségvetés főösszegeinek parlamenti elfogadása után már csak a főösszegek változatlansága mellett lehet módosítani a büdzsét. Egy frissen beterjesztett módosítás ezt a korlátot szüntetné meg. A költségvetési bizottság által beterjesztett zárószavazás előtti módosító javaslat indoklása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés