Előfizetői tartalom

Két út a kormány előtt: IMF vagy trükközés

Távol vagyunk még mindig attól, hogy az Országgyűlés rábólintson a 2013-as költségvetésről szóló törvényjavaslatra, pedig már eddig két alapvető módosításra derült fény a főszámok tekintetében betonba öntött költségvetési tervezettel kapcsolatban - így foglalhatók össze az elmúlt két hét költségvetési kiigazításokkal kapcsolatos kormányzati bejelentései. A legutóbbi két csomag alapjaiban írja át a jövő évi büdzsé főszámait, ám ezt jogtechnikailag jelenleg csak úgy valósíthatja meg a kormány, ha megállapodik a nemzetközi szervezetekkel. Vagy talán egy újabb trükkhöz folyamodik?

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tegnapi újabb bejelentései megint felvetik a kérdést: volt-e értelme sietni a jövő évi büdzsé tervezésével? A 2013-as költségvetés főszámai elvileg kőbe vannak vésve, miután a Parlament július 12-én elfogadta azokat, ám a kormány azóta két kiigazító csomag végrehajtásáról is döntött. Ezek után adódik az újabb kérdés:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés