Előfizetői tartalom

Jövőre is aknamezőn lépkedhet a kormány

Fél évig tartó tervezés után a parlament kedden délben megszavazta a 2013. évi költségvetési törvényjavaslatot. Az eddigi átmeneti válságadókat új, tartósan fennmaradó terhek váltják fel, a munkahelyvédelmi akcióterv keretében a kisvállalatok számára új adózási formák választhatók, valamint bizonyos csoportok célzott járulékkedvezményeket kapnak. Persze a következő év sem telik el megszorítások nélkül: a kormány három őszi intézkedéscsomagjával igyekszik 3% alá szorítani a hiányt. A váratlan eseményekre azonban nincs tartalék, ezért könnyen lehet, hogy jövőre év közben is újabb kiigazításokra kényszerülhet a kormány.

Kapcsolódó cikkünk2012.12.11A KT hozzájárul a büdzsé zárószavazásáhozPont került a költségvetés fél éve tartó folyamatának végére, legalábbis az idei évre, év közben ugyanis módosulhat még a tervezet. A parlamenti képviselők 248 igen szavazattal 79 nem ellenében, 1 tartózkodással elfogadták a törvényjavaslatot. Korábbi cikkünkben azt elevenítettük fel, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés