Előfizetői tartalom

Eldőlt: feladta egyik fontos célját a kormány

Csiki Gergely
Megvolt az ára a magyar szabadságharcnak 2012-ben: ezúttal sem lett olcsóbb a magyar állam finanszírozása. Az államadósság után fizetett kamatkiadások ugyanis tavaly soha nem látott összeget tettek ki nominálisan, pedig korábban több száz milliárdos megtakarítást vizionált a kormány. Ezek alapján pár év alatt nagyot változtak a gazdaságpolitika céljai: inkább felvállalja a magasabb adósságszolgálatból eredő terheket, cserébe IMF-megállapodás nélkül, saját(os) eszközökkel operál, nem foglalkozik az ebből fakadó bizalmi deficittel.

Soha nem költöttünk még ennyit kamatokra Kedden megjelentek az államháztartás központi alrendszerének 2012 decemberi és egész éves adatai. Így arra is fény derült, hogy tavaly az állam mennyit költött el kamatokra, vagyis adósságszolgálatra. 2012-ben összesen 1202 milliárd forintot fordított az állam erre a célra, ami - a rendelkezésre álló adatok szerint - soha nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái