Előfizetői tartalom

Már látszik a következő szakadék - Mikor lép a kormány?

Az idei év sem lesz mentes a nagyszabású költségvetési bejelentésektől. Alig kezdődött el ugyanis az újesztendő, még inkább nyilvánvalóvá váltak azok a 2013-as költségvetésre leselkedő kockázatok, melyekre már tavaly felhívtuk a figyelmet. Emellett a kormány már az év elején osztogatásba kezdett. Számításaink szerint ezek a fejlemények akár 260 milliárd forintos elcsúszást is okozhatnak az idei büdzsében (nem beszélve a többi potenciális veszélyről). Az államháztartási folyamatokat az Európai Bizottság is árgus szemekkel figyeli majd, ezért a túlzott deficit eljárás miatt tavasszal újabb intézkedésekre kényszerülhet a kormány.
Nem lehet felhőtlen az öröm Óriási sikerként hirdette az elmúlt napokban a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy várhatóan a (megemelt) 2,7%-os cél alatt sikerült tartani a 2012-es költségvetés GDP-arányos hiányát. Ez mindenképp kiemelkedő teljesítmény, ugyanis azt jelenti, hogy a kormány - kisebb-nagyobb korrekciókkal ugyan, de - tavaly végrehajtotta a példátlan méretű...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái